Caută
  • Samsara

Pași mici pentru schimbări mari

Din iubire și respect pentru natură și pentru resursele pe care ni le oferă, o atenție importantă trebuie acordată impactului acțiunilor fiecăruia dintre noi asupra mediului. Iar dacă la finalul zilei poți răspunde voios la întrebarea “am reușit astăzi să schimb ceva în bine?”, atunci te poți pregăti liniștit pentru un somn bine-meritat.
Chiar dacă poate nu o spunem cu voce tare pentru că deja le considerăm lucruri firești, suntem norocoși să avem zilnic acces atât la televizor, telefon sau consolă pentru a ne bucura de jocurile preferate, cât și la apă sau alimente. În privința acestora, câteva lucruri mici și simple de urmat, te aduc cu un pas mai aproape de o viață mai „verde” și mai sănătoasă.


Salvează energie electrică.

Deseori obișnuim să lăsăm încărcătoarele mult timp în priză, după încărcarea laptopului, a telefonului sau folosirea oricărui aparat electric. Deconectarea acestora după încarcare nu doar că va reduce amprenta de carbon, dar îți va garanta un zâmbet larg când deschizi factura la curent. Alte modalități de salvare a energiei mai pot fi: stingerea becurilor când părăsești încăperea și folosirea becurilor economice.


Evită risipa apei.

Deși dușurile lungi sau băile fierbinți sunt o plăcere pentru mulți, înseamnă risipă de apă care crește totalul cheltuielilor lunare. Dacă ai în plan să îți cumperi un lucru mult-dorit, dar nu ai economisit suficient, încearcă să închizi apa atunci când îți periezi dinții, să folosești programul eco al mașinii de spălat, iar dacă ești îndemânatic și te pricepi la ale casei, repară țevile care picură.


Nu arunca ultimele alimente din frigider.

Banane, lapte, ouă, dar nu știi ce să faci cu ele. Sunt pe punctul de a expira și te pregătești să le arunci. Sau ai rămas în pană de idei și te întrebi ce poți găti cu ele. În ajutor îți vin aplicațiile care  generează rețete pe baza ingredientelor introduse de tine. Dacă ai și niște făină, în mai puțin de o oră vei savura brownie cu banane. O tonă de alimente prevenite de la risipă pot salva echivalentul a 4.2 tone de CO2.
Mai mult, reciclează deșeurile electrice, hârtia, sticlele și plasticul. În Cluj, există centre specializate în acest sens și puncte de colectare. Recent, în magazinul Kaufland între Lacuri, s-a introdus un automat pentru reciclare (PET-uri, sticlă și doze de aluminiu).

Zilnic, mai ales că e primăvară, lasă aerul de afară să-ți pătrundă în casă și ai grijă de natură la fel cum protejezi lucrurile cele mai de preț.

Contactează-ne

Str. Cardinal Iuliu Hossu nr. 3, Cluj-Napoca

Rezervări & comenzi cu ridicare: 0799 073 073

Delivery: 0736 073 073

Program

Luni – Duminică 11.00 – 23.00

© 2020 by Samsara Foodhouse

  • Facebook
  • Instagram